100%pure
Benelux,  Wandelinspiratie,  Wandelspullen,  Wandelweetjes

100% Pure, alles over outdoor en wandelen

100% PURE, een nieuw persevent volledig gewijd aan outdoor en wandelen klinkt me als muziek in de oren.  De mensen van Mindshake PR  brachten een Benelux-gemeenschap van journalisten en bloggers samen, die allen dol zijn op wandelen.  De beste wandelbestemmingen, bergresorts , outdoor organisaties en wandeluitrustingen presenteerden er hun nieuwigheden.

Au Pays des Vallées

Vanuit mijn thuisbasis is het een eindje rijden naar  « le  Pays des Vallées « en meer bepaald Domaine de Grangeneuve in Assesse.   De diversiteit van de opmerkelijke landschappen doorspekt met geurende dennenbossen en kabbelende beekjes , gelegen aan de poort van de echte Ardennen weet me naast het 100% PURE programma te overtuigen.  Een regio gekenmerkt door tradities, legendes, variërende landschappen en een uitstekende streekkeuken.

Trekking & Voyage

Wie aan wandelen denkt, denkt natuurlijk aan outdoor spullen en kledij.  De vakkundigheid waarmee Mindshake PR uitpakt valt meteen op.  We zijn hier immers samen om in de eerste plaats te wandelen , maar  ook om wandeluitrustingen te testen.   Een aantal merken zoals Salomon, Osprey , Hydro Flask en Nemo Equipments stellen hun materiaal ter beschikking.  Gepakt en gezakt wacht ons een onvervalste wandeling in de Ardennes Namuroise onder begeleiding van Trekking & Voyage.   De meest veelzijdige Belgische blog als het op wandelen en outdoor activiteiten aankomt.

Hydro Flask

Tijdens de wandeling krijgen we  de kans om de materialen te testen. Mijn interesse gaat vooral uit naar Hydro Flask.  Een herbruikbare waterfles  gemaakt van dubbelwandig roestvrij staal en tussen de wanden vacuüm geïsoleerd.  De fabrikant beweert dat je koude dranken tot 24 uur koud houdt, terwijl warme dranken tot zes à acht uur lang warm moet blijven.  Een hele bewering en dat willen we beslist testen.  Onze review vind je  binnenkort op de blog. 

Salomon

Wandelschoenen, welke zijn de beste?  Een vraag die me vaak wordt gesteld.  Persoonlijk stap ik het liefst met hoge wandelschoenen van het type B.  Deze wandelschoenen zijn een stukje steviger en robuuster . Ideaal dus om te wandelen in een bergachtig gebied. In mijn handen wordt het sportieve model OUTLINE MID GTX van het merk Salomon gestopt .  Het lichtgewicht (amper 450 gram) laat aanvankelijk mijn wenkbrauwen fronsen.  Onterecht zou later blijken !  Na 18 kilometers onvervalste Ardennen zijn mijn voeten intact en bovenal kurkdroog.  De komende weken zal ik de Salomon wandelschoen onderwerpen aan verdere testen.  Wordt dus vervolgd …

Osprey

Met de Osprey rugzakken heb ik wat minder geluk , je moest immers heel snel zijn om een testexemplaar te bemachtigen. Daarenboven had ik aanvankelijk een damesmodel in de handen. Wist ik veel dat er specifieke vrouwenmodellen op de markt te vinden zijn. Een serieus gat in mijn cultuur, tot nu dan toch 🙂 .  De damescollectie onderscheidt zich van de mannen door een aangepast draagcomfort.  Algemeen is geweten dat het Amerikaanse rugzakkenmerk tot de meest functionele van de wereld behoort.  Ze specialiseren zich immers in het ontwerpen van rugzakken voor trektochten en dagwandelingen.

100% Pure networking

Terug van de wandeling laten we ons bij een natje en een droogje inspireren door de aanwezige toeristische diensten.  Savoie Mont BlancSaint Gervais Mont BlancValloire , Orcières Merlette 1850 , Annecy Mountains , Crans Montana Absolutely en Verbier Pure Energy hebben alle ingrediënten in huis om de liefhebbers van bergen , natuur en bergsport te behagen.  Niet alleen in de winter zijn het populaire skiresorts.  Het indrukwekkende berglandschap vormt in het zomerseizoen een subliem wandeldecor. Je kan er letterlijk en figuurlijk op ‘hoog’ niveau wandelen.  Maar ook de minder geoefende wandelaar zal zijn gading vinden in de eenvoudige wandelroutes.  Bepaalde regio’s beschikken tevens over  thema- en familiewandelingen of meerdaagse trektochten.  In ieder geval keerden we huiswaarts met een pak informatie en kunnen we onze zomervakantie gaan plannen.

Nemo Equipment

De avond is inmiddels gevallen over Domaine de Grangeneuve.  Het was de bedoeling om onze intrek te nemen in de tenten van de innovatieve NEMO Equipment outdoor-uitrusting.  Alleen gooien de weergoden , felle regen en hevige wind roet in het eten . Begrijpelijk dat de test van de compacte tenten moeilijk buiten kon doorgaan. De informatie over slaapzakken en slaapmatten van de meest bekroonde Engelse ontwerper krijgen we binnen mee.  De materialen onderscheiden zich door hun lichtgewicht, makkelijk op te bergen en comfort.  We houden de test te goed en kijken al uit naar een tweede editie van 100% PURE.  Bedankt Mindshake PR dat we erbij mochten zijn.

De review op de materialen is louter gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

© Tekst Stefaan Bailleur –  Foto’s Thomas De Boever & Stefaan Bailleur

Volg ons verder op Instagram, Facebook en Twitter voor je dagelijkse portie wandelverhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.